Юрген Клоп похвали своя Ливърпул след трудния успех срещу Бърнли с 1:0, който пак намали изоставането до Манчестър Сити на 9 точки. 

Мърсисайдци имаха доста трудности на „Търф Моор” до почивката, когато Алисон ги спаси, а и попадението на Фабиньо малко преди паузата се оказа решаващо. 

„Беше перфектният следобед. Дъждовно, ветровито, футбол само за мъже. Всичко бе поставено, за да се подхлъзнем на бананова кора. Ние обаче бяхме готови и вкарахме от статично положение, което бе брилянтно” заяви германецът. 

„Всяка висока топка бе трудна предвид вятъра, защото тя непрекъснато сменяше посоката си. Ние обаче играехме според условията и това ни помогна да не страдаме много, което наистина ме зарадва” добави той. 

„Атмосферата в отбора е добра, а и защо да не бъде? Ние се харесваме, уважаваме се и когато печелим всичко е наред. Най-много ми хареса, че работихме наистина здраво. Казах на момчетата, че ако излезем да играем футбол, по-добре да си стоим в хотела. Знаех, че ни очаква много битка и съм абсолютно доволен от това, което направихме” каза още Клоп.